V Revozu bo spet stekla proizvodnja

V novomeškem Revozu, kjer so zaradi porabljene zaloge sestavnih delov za Renaultov model twingo, ki jih izdeluje pred tednoma v požaru prizadeti Treves iz Biča pri Trebnjem, prejšnjo sredo zvečer zaustavili proizvodnjo, bodo to po tednu dni danes vnovič zagnali. Sestavne dele so dobili iz Španije, kamor je Treves uspel prenesti del proizvodnje.

Proizvodnjo bodo vnovič zagnali z današnjo dopoldansko izmeno ob 6. uri zjutraj in jo nadaljevali z redno popoldansko izmeno, je v torek za STA potrdila vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović.

Kot je pojasnila, jim je Treves zagotovil dobavo potrebnih sestavnih delov, ki jih vgrajujejo v model twingo. Proizvodnjo bodo zagnali v polnem obsegu oz. z izdelavo vseh avtomobilskih modelov, ki jih izdeluje Revoz.

Bašek Zildžovićeva je sicer ob napovedi zaustavitve pojasnila, da Treves Revozu dobavlja različno izolirane talne in druge obloge ter še nekaj drugih izdelkov, ki jih vgrajujejo v model twinga. Ker njegova izdelava obsega dve tretjini Revozove proizvodnje, pa se je tovarniško vodstvo odločilo za štiridnevno zaustavitev proizvodnje.

Sicer pa so v Revozu prepričani, da bodo teh nekaj dni izpada proizvodnje zaradi požara v Trevesu hitro nadoknadili, je še dejala Bašek Zildžovićeva.

Revoz sicer deluje v dveh izmenah, v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo, izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart.

Direktor Trevesa Andrej Baškovič je medijem pred tednom povedal, da v novejšem delu tovarne na Biču, ki ga požar ni zajel, vzpostavljajo del proizvodnje, in da naj bi prve pošiljke avtomobilskih sestavnih delov s področja zvočne in termične izolacije zagotovili ta teden.

Nadomestitev izpadle proizvodnje iščejo tudi v Trevesovih hčerinskih podjetjih v Španiji in Franciji, v Španijo pa so poslali del nepoškodovanih proizvodnih sredstev in del zaposlenih, je še dejal.

V Trevesu, ki je v francoski lasti, je sicer zagorelo pred dvema tednoma. Jutranji požar se je hitro razširil in dosegel proizvodnjo preprog in zvočnih izolatorjev za avtomobile. Zgorel je stari del tovarne, požar pa se v novi del ni razširil.

Source
STA
Back to top button