AktualnoSlovenija

V parlamentarnem postopku predlog za razrešitev predsednika DZ Zorčiča, odločanje v torek

Koalicijske poslanske skupine so v parlamentarni postopek vložile predlog za razrešitev predsednika DZ Igorja Zorčiča. Predlagajo, da DZ o tem odloča na izredni seji v torek. Pod predlog je podpisanih 38 poslancev iz vrst SDS, NSi in SMC. Za razrešitev predsednika DZ je sicer potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov.

 

Predsednik DZ Zorčič je namreč v petek skupaj s poslancema Janjo Sluga in Branislavom Rajićem izstopil iz poslanske skupine koalicijske SMC. S poslancem Jurijem Lepom, ki je izstopil iz poslanskih vrst DeSUS, in začeli postopek vzpostavitve poslanske skupine nepovezanih poslancev.

Vodja poslancev SMC Gregor Perič je že v petek napovedal, da gre vse v smeri iskanja nove večine in novega imena za predsednika DZ. Predsednik NSi Matej Tonin pa je v nedeljo v oddaji Politično na Televiziji Slovenija dejal, da bo novi predsednik DZ vodja poslanske skupine NSi Horvat. Za njegovo imenovanje bo prav tako kot za razrešitev aktualnega predsednika DZ potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov.

Source
STA
Back to top button