SlovenijaGospodarstvo

V Palomi danes tudi uradni zagon nove papirne linije

V sladkogorski tovarni papirja Palomi bodo danes slovesno zagnali novo papirno linijo. Gre za največjo investicijo v slovensko papirniško industrijo v zadnjih 40 letih, ki je skupaj vredna 41 milijonov evrov, z njo pa bodo v podjetju občutno povečali učinkovitost in hitrost proizvodnje.

Nova linija bo zaradi višje hitrosti in večje širine matičnih zvitkov povečala njihove proizvodne zmogljivosti na 90.000 ton letno. Ob tem bodo izboljšali kakovost papirja in končnih izdelkov ter zmanjšali operativna tveganja.

Paloma že nekaj let sodi pod okrilje slovaške skupine SHP, ki je vodilni proizvajalec higienskih papirnih izdelkov v centralni in jugovzhodni Evropi s prihodki nad 200 milijonov evrov. Zaposluje več kot 1800 ljudi, nadzira pa jo skupni lastnik Eco Investment, zasebni holding s sedežem na Češkem, katerega lastnik je Milan Filo.

Slovesnega odprtja se bodo ob Filu predvidoma udeležili tudi predsednik vlade Janez Janša, gospodarski minister Zdravko Počivalšek ter minister za okolje in prostor Andrej Vizjak.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button