Slovenija

V Levici interpelacijo proti Fajonovi označili za neresno

“Glede na to, kdo je interpelacijo vložil, si lahko mislimo, kakšna je stopnja resnosti obtožb v interpelaciji,” je v odzivu na interpelacijo proti zunanji ministrici Tanji Fajon, ki jo je danes vložila SDS, za STA povedal vodja poslanske skupine Levica Matej Vatovec. Dodal je, da bodo kljub temu preučili navedbe vlagateljev.

 

Po mnenju poslanske skupine Levica dejanje slovenskega veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja kaže na to, da je ta zlorabil diplomatsko mrežo, kar je Vatovec označil za resno dejanje. Zagotovil je, da bodo navedbe vlagateljev interpelacije kljub temu preverili.

SDS je danes med razlogi za vložitev interpelacije proti Fajonovi navedla zlorabo diplomatsko-konzularne mreže za favoriziranje ene kandidatke na predsedniških volitvah ter kršenje zakona o zunanjih zadevah, ker se o odpoklicu veleposlanika ni posvetovala s predsednikom države Borutom Pahorjem, ki pa je odpoklic vseeno podpisal.

Pred tem je Kajzer, ki je bil na položaj slovenskega veleposlanika v ZDA imenovan v času tretje vlade Janeza Janše, nepooblaščeno poslal depešo ministrstva predsedniku SDS, ta pa je posnetek zaslona objavil na Twitterju. Depeša je govorila o zaprosilu notranjega ministrstva, naj diplomatsko-konzularna predstavništva na opaznem mestu objavijo naslov, na katerega volivci lahko pošiljajo podporo kandidaturi Nataši Pirc Musar za predsedniške volitve.

Source
STA
Back to top button