V Kopru jeseni prvi doktorski študijski program s področja suicidologije v Sloveniji

Univerza na Primorskem je uspešno pridobila akreditacijo novega doktorskega študijskega programa 3. stopnje Suicidologija in duševno zdravje, ki se bo izvajal že v naslednjem študijskem letu. Specializiran študijski program bo študente usposobil za samostojno znanstveno raziskovalno delo na področjih suicidologije in duševnega zdravja.

Nov doktorski študijski program bodo izvajali na fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije v sodelovanju z Inštitutom Andrej Marušič – Slovenskim centrom za raziskovanje samomora, so sporočili iz primorske univerze.

Hkrati je to prvi doktorski študijski program s področja suicidologije pri nas, ki zaradi problematike samomorilnega vedenja in potreb po razvijanju visoko kakovostne raziskovalne dejavnosti na tem področju v Sloveniji pomeni pomembno pridobitev.

Koordinatorka programa Vita Poštuvan je ob tem poudarila, da je prednost programa velika izbirnost vsebin glede na raziskovalna področja, s katerimi se študenti profesionalno ukvarjajo.

Program tako vključuje široko paleto izbirnih predmetov, ki pokrivajo specializirane tematske sklope, ki so neposredno ali posredno vezani na področji suicidologije in duševnega zdravja. Doktorandi bodo na ta način pridobili kompetence za prenos teoretičnih znanj iz specializiranih področij v prakso ter za povezovanje z drugimi znanstvenimi vedami, so še zapisali na primorski univerzi.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button