V Galeriji ZDSLU razstava osmih članov Društva likovnih umetnikov Dolenjske

Poudarki zgodbe
  • Razstava je del programa ZDSLU, v katerem predstavljajo zanimive in odmevne likovne umetnike njihovih regionalnih društev.

V Galeriji ZDSLU je do 27. februarja na ogled skupinska razstava osmih članov regionalnega Društva likovnih umetnikov Dolenjske z naslovom 8 sledi. Dela v različnih likovnih medijih vsebinsko segajo na področje ekologije in človekove eksistence, so zapisali v ZDSLU.

Leta 1973 v Šempetru pri Gorici rojeni Boštjan Kavčič je študiral kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani (ALUO), kjer je nadaljeval podiplomski študij videa. Predstavil se je na več samostojnih in skupinskih razstavah in postavil več javnih del. Njegova dela so med drugim uvrščena v zbirke Umetnostne galerije Maribor, Dolenjskega muzeja Novo mesto in Galerije Božidar Jakac Kostanjevica na Krki.

Svetlana Jakimovska Rodić se je rodila leta 1965 v Kumanovem v Makedoniji. Leta 1990 je diplomirala na Fakulteti za likovno umetnost v Skopju. Istega leta se je vpisala na podiplomski študij grafike na ALUO. Je magistra umetnosti. Poučuje na osnovni šoli, živi v Ljubljani.

Leta 1970 v Novem mestu rojena Mateja Kavčič je diplomirala na slikarskem oddelku ljubljanske likovne akademije, kjer je obiskovala tudi slikarsko specialko. Na ljubljanski Filozofski fakulteti je pridobila tudi pedagoško andragoško izobrazbo. Deluje na področju slikarstva, risbe, grafike, fotografije, prostorskih postavitev in land arta. Je dobitnica priznanja Majskega salona 2011. Zadnjih osemnajst let živi in ustvarja v Škofji Loki.

Leta 1956 rojeni Alojz Konec je diplomiral iz slikarstva na likovni akademiji v Ljubljani. Samostojno in skupinsko razstavlja doma in po svetu. Živi in ustvarja v Sevnici.

Jože Marinč se je rodil leta 1954 na Dolnji Brigi pri Kočevski Reki. Obiskoval je Pedagoško akademijo in nato likovno akademijo v Ljubljani, kjer je leta 1979 diplomiral ter pozneje obiskoval slikarsko specialko. Študijsko je leta 1992 bival v Cite Internationale des Arts v Parizu in leta 1995 v Millstattu.

Leta 1979 v Kopru rojeni Erik Mavrič je diplomiral iz slikarstva na ALUO, kjer je zaključil tudi magistrski študij slikarstva. Poleg samostojnih projektov je sodeloval na več skupinskih razstavah doma in v tujini. Trenutno živi in dela v Krškem.

Nataša Mirtič se je rodila leta 1973 v Novem mestu. Diplomirala je iz slikarstva na ljubljanski likovni akademiji, kjer je končala tudi magistrski študij grafike. Sodelovala je na več izborih slovenske grafike doma in v tujini. Za svoje delo je prejela več nagrad in priznanj. Živi in dela v Novem mestu.

Leta 1984 v Novem mestu rojena Andreja Schwenner je na ALUO zaključila študij slikarstva. Živi in ustvarja v okolici Novega mesta. Poleg ateljejskega dela opravlja tudi vzgojno in izobraževalno delo učiteljice likovne umetnosti in likovne vzgoje z otroki s posebnimi potrebami.

Source
sta.si
Back to top button