SlovenijaKultura

V Celju razstava Pop art Josip

Na Krekovem trgu v Celju so v torek odprli razstavo Pop art Josip. Na ogled je deset razstavnih panojev z likovnimi deli celjskih dijakov. Barvita in zanimiva razstava bo na ogled do 15. aprila. Letošnje leto je bilo sicer razglašeno za leto šentjurskega skladatelja in zdravnika Josipa Ipavca, so sporočili s celjske občine.

Umetnost pop arta je v osnovi stil grafičnega oblikovanja in je mladim zelo blizu. Z uporabo te umetnosti so želeli pri mladih vzpodbuditi domišljijo za izdelavo plakata o Josipu Ipavcu. Odzivnost in kreativna ustvarjalnost celjskih dijakov dveh tretjih letnikov je avtorje projekta prijetno presenetila. Učenci so raziskovali življenje Josipa Ipavca in nastalo je veliko sporočilnih, barvitih in duhovitih del, piše v sporočilu za javnost.

Ker je pop art predvsem sporočilna umetnost, ki najbolje funkcionira na ulici, so dela projekta Pop art Josip po februarski razstavi v Šentjurju zdaj v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Celje in celjsko občino na ogled tudi na Krekovem trgu v Celju.

Šentjurska območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in celjska občina želita tako tudi Celjanom predstaviti skladatelja in obuditi spomin nanj v mestu, kjer je Josip Ipavec obiskoval višjo gimnazijo in orglal pri šolskih mašah. V Celju je po zapisu občine spoznal tudi baritonista Leona Lüleka, ki je njegove samospeve ponesel v svet.

Source
sta.si

Povezani Članki

Back to top button