V CD razstava Henrija Cartier-Bressona podaljšana do maja

Poudarki zgodbe
  • Individualni obisk razstave je možen vsak dan od 10. do 19. ure. Vstop na razstavo je s Prešernove ceste, so sporočili iz CD.

Razstavo francoskega fotografa Henrija Cartier-Bressona z naslovom Iz oči v oči si je od danes znova mogoče ogledati, so sporočili iz Cankarjevega doma (CD). Ob tem dodajajo, da je razstava v Galeriji CD, ki naj bi bila po prvotnih načrtih na ogled do konca januarja, podaljšana do 9. maja.

Razstava Henri Cartier-Bresson: Tete a tete Iz oči v oči združuje izbor več kot 100 črno-belih portretov. Izbor je pripravil Cartier-Bresson sam za knjigo ob svoji 90-letnici, pod tem naslovom je bil izbor fotografij premierno predstavljen v Londonu.

Na razstavi je med drugim mogoče videti portrete umetnikov in kulturnikov, kot so Pablo Picasso, Henri Matisse, Igor Stravinski, Albert Camus, Simone de Beauvoir, Marilyn Monroe, pa tudi znanstvenikov, kot sta bila zakonca Curie.

Pred ljubljansko postavitvijo je bila razstava na ogled le na osmih razstavnih prizoriščih, med katerimi je bila tudi londonska Nacionalna galerija portretov. Razstava ima, kot so v CD poudarili ob njeni predstavitvi pred odprtjem 22. septembra, prek portretov javnih osebnosti, zlasti umetnikov, ki so zaznamovali 20. stoletje, tudi velik kulturno-zgodovinski pomen.

Kot so še sporočili iz Cankarjevega doma, sta na ogled tudi razstava v Mali galeriji in Oblikovalska identiteta v Prvem preddverju CD.

Source
sta.si
Back to top button