Slovenija

V Arboretumu Volčji Potok 30. razstava tulipanov

Tulipani v Arboretumu Volčji Potok že cvetijo, letošnja hladna muhasta pomlad jim je zelo všeč, pravijo v parku, kjer imajo tulipani posebno mesto. Obiskovalcem je ob programski poti na ogled 350 različnih sort tulipanov, ogledajo pa si lahko med drugim tudi poljane cvetočih narcis in razstave v rastlinjakih.

Kot so danes sporočili iz parka, imajo tulipani v arboretumu posebno mesto, njihovo lepoto so na cvetlični piedestal prvič postavili pred 30 leti. “Nekaj tulipanov manekenov na tej prireditvi vztraja vsa leta, to so sorte ‘Apeldoorn’, ‘Golden Apeldoorn’, ‘Queen of Night’, ‘Aladin’ in ‘Arma’, še več pa je takih, ki so očarali in pritegnili poglede, potem pa se skrili očem številnih občudovalcev,” pravijo.

Obiskovalci lahko raznolikost tulipanov spoznajo na sprehodu mimo 350 različnih sort, ki so označene ob programski poti. Spet druge bodo očarale velike grede, ki spominjajo na polja tulipanov z nizozemskih razglednic.

“Tulipane bo letos gotovo moč občudovati tudi še v začetku maja, saj je del posajenih v Zgornjem angleškem parku v objemu gozda, ki jih s senco in hladom varuje pred prezgodnjim cvetenjem. Na ostalih gredah po parku so tulipani v družbi trajnic in cvetočih sezonskih cvetlic. Seveda pa ne smemo prezreti narcis, ki letos kar cvetijo in cvetijo, tudi njim je hlad po godu. Poljane narcis obiskovalca spremljajo skorajda povsod,” dodajajo v arboretumu.

Pripravili so tudi razstavo Pomladni travnik pod platneno streho pri pristavi in razstavo Cvetoče ananasovke in orhideje v rastlinjaku.

Arboretum, ki je odprt vsak dan od 8. do 20. ure, se razprostira na 85 hektarjih, sprehajanje je dovoljeno tudi po travnih površinah, tako da je dovolj prostora tudi za koronsko varen sprehod, dodajajo.

Source
STA
Back to top button