Ureditev železniških postaj v Zagorju in Šentjurju naj bi končali jeseni

V Zagorju in Šentjurju nadaljujejo ureditev železniških postaj, ki naj bi bila zaključena jeseni. Trenutno na obeh postajah gradijo temelje vozne mreže, so danes sporočili z direkcije za infrastrukturo.

 

Poleg tega v Zagorju ta čas potekajo dela na postajnem objektu, kjer urejajo čakalnico in sanitarije ter obnavljajo skladišče. Urejajo tudi novo kabelsko kanalizacijo za elektroenergetske naprave, prestavili bodo signalnovarnostno in telekomunikacijsko kabelsko kanalizacijo. Dela potekajo tudi na tirni infrastrukturi, kjer so ob postajnem poslopju odstranili tir.

Na zagorski železniški postaji so se začela tudi dela za izgradnjo novega nadhoda z dvigali, medtem ko bodo na šentjurski postaji zgradili nov podhod. S tem bodo potnikom, pešcem in kolesarjem omogočil varen prehod pod oziroma nad železniškimi tiri.

Na železniški postaji Šentjur dela potekajo tudi na spodnjem ustroju tirne infrastrukture, kjer odstranjujejo obstoječi tamponski sloj, saj bodo vgradili novega, vključno z ureditvijo odvodnjavanja.

Source
STA
Back to top button