SlovenijaGospodarstvo

Upravitelj zbira zavezujoče ponudbe za upravno stavbo Adrie Airways

Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik je objavil vabilo za javno zavezujoče zbiranje ponudb za upravno stavbo propadlega letalskega prevoznika s pripadajočimi zemljišči. Izhodiščno ceno je postavil pri 4,1 milijona evrov (brez DDV), rok za oddajo ponudb pa je 30. junij, izhaja iz objave na Ajpesu.

Upravna stavba na Brniku s pripadajočimi zemljišči je najbolj vredno premoženje Adrie Airways, ki je jeseni 2019 pristala v stečaju. Stečajna masa podjetja je bila v otvoritvenem poročilu ocenjena na okoli 6,2 milijona evrov.

Poslovna stavba Adrie Airways je bila zgrajena leta 2009, ima štiri etaže in 4395 kvadratnih metrov neto površin. V njej so pisarne, učilnice, skladišče in parkirna mesta. Preostalo predstavljajo zemljišča okoli stavbe in zagrajeno parkirišče.

Ponudniki za upravno stavbo Adrie Airways morajo do konca junija vplačati varščino v višini 205.000 evrov ali za ta znesek predložiti bančno garancijo z veljavnostjo do 31. decembra letos. Če bo več ponudnikov ponudilo isto ceno, bo izbran tisti, ki ponudi krajši plačilni rok; ta ne sme biti daljši od treh mesecev od sklenitve pogodbe. Z njo bo sicer moralo soglašati tudi sodišče.

Stečajni upravitelj bo ponudnikom po predhodnem dogovoru omogočil tudi ogled premoženja, ki je naprodaj. Če zaradi epidemioloških razmer ogled ne bo mogoč, se bo rok za oddajo ponudbe podaljšal.

Upravitelj bo vse ponudnike obvestil o izidu javnega zbiranja ponudb v roku 15 dni po poteku roka za oddajo ponudb, še izhaja iz vabila za zbiranje zavezujočih ponudb.

Do zdaj je stečajni upravitelj od pomembnejšega premoženja prodal Adrijino spričevalo za letenje, ki ga je na dražbi za 45.000 evrov kupil poslovnež Izet Rastoder, blagovno znamko Adria Airways, ki je za 33.000 evrov pristala v rokah ponudnika iz tujine, Adrijino letalsko šolo pa je kupil Inštitut za ustavno ureditev in človekove pravice, ki je v lasti pravnika in predsednika upravnega odbora Nove univerze Petra Jambreka.

Source
STA
Back to top button