Umek s spletnim techno setom v podporo industriji dogodkov

Poudarki zgodbe
  • DJ in producent Umek, s pravim imenom Uroš Umek, je bil v 90. letih minulega stoletja pionir techna v Sloveniji, zato je dobil pri publiki vzdevek Fotr. Kmalu je zaslovel tudi mednarodno.

Ekipa Kurzschluss je za danes ob 20. uri pripravila enourni prenos nastopa priljubljenega DJ Umeka. Zaradi upoštevanja varnostnih ukrepov bo dogodek potekal brez občinstva, na prizorišču pa bodo organizatorji s podporo domačih tehničnih in kreativnih ekip na področju produkcije dogodkov kljub temu pripravili pravi spektakel, piše v najavi.

“Soj žarometov bomo prižgali za techno kralja DJ Umeka, ki je v zadnjih letih postal sinonim za nepozabno Kurzschluss doživetje. Njegov enourni set bo imel tudi dobrodelno noto, saj lahko vse sodelujoče pri projektu, s katerim opozarjamo na problematiko industrije dogodkov, podprete s prostovoljnimi prispevki,” so zapisali organizatorji.

Na lestvici TOP 100 DJ in producentov pri najpomembnejši reviji za plesno glasbo DJ Mag se je DJ Umek leta 2007 uvrstil na 29. mesto. Skupaj z zvezdniškimi imeni, kot so Carl Cox, Jeff Mills in Sven Väth, je bil leta 2009 nominiran za prestižno priznanje DJ Awards v kategoriji techna.

S partnerskimi ekipami organizira klubske večere in večje glasbene prireditve. Z njegovim imenom so povezani Astrodisco večeri v ljubljanskem Klubu K4, Žur z razlogom, Dan elektronike in Disconautica. Skupaj z Valentinom Kanzyanijem vodi založbo Recycled Loops, piše v na spletu dostopni Umekovi biografiji.

Drevi bo DJ Umek nastopil na 1500 kvadratnih metrov velikem prizorišču, opremljenem s preko 300 lučmi, LED zasloni, video animacijami in programiranim premikanjem konstrukcije. Ogled seta bo možen na Facebook strani Kurzschluss.

Pri Kurzschluss sicer opozarjajo, da mineva leto, odkar je industrija dogodkov ob zajezitvi širjenja koronavirusa začela zapirati vrata, zaradi česar je brez možnosti opravljanja svojega poklica ostalo več tisoč ljudi.

Source
sta.si
Back to top button