Slovenija

Tonin bo s predsednikom GZS Cerkvenikom podpisal pogodbo o sodelovanju pri organizaciji gasilske olimpijade

Obrambni minister Matej Tonin bo danes s predsednikom Gasilske zveze Slovenije (GZS) Jankom Cerkvenikom na celjskem stadionu Kladivar podpisal pogodbo o sodelovanju pri organizaciji gasilske olimpijade, ki bo v Celju potekala od 17. do 24. julija prihodnje leto. Na njej pričakujejo okoli 3500 udeležencev iz več kot 30 držav.

Za GZS kot organizatorja dogodka zaupanje organizacije celotne olimpijade pomeni veliko priznanje, hkrati pa tudi velik organizacijski in finančni zalogaj, so sporočili iz GZS.

Priprave na olimpijado potekajo zelo intenzivno. Državno gasilsko tekmovanje, ki danes in v nedeljo poteka v Celju, ogledal si ga bo tudi Tonin, je hkrati generalka za gasilsko olimpijado, saj tekmovanje poteka na istem tekmovalnem prostoru, kjer bo potekala tudi olimpijada, in z isto tekmovalno opremo ter orodjem.

Na gasilski olimpijadi, na kateri pričakujejo okoli 15.000 gledalcev iz Slovenije in tujine, bodo tekmovali v zelo zahtevnih in zanimivih disciplinah, med katerimi je najbolj atraktivna vzpon z lestvijo v večnadstropno stavbo.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button