Telekom Slovenije v Kranjski Gori in Planici nadgradil omrežje 5G

V pričakovanju velikega obiska navijačev z vsega sveta je Telekom Slovenije nadgradil svoje mobilno omrežje 4G in 5G v Kranjski Gori in Planici, kjer se ta teden začenja svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Za uporabnike na območju celotne občine Kranjska Gora pa je vzpostavil brezplačni brezžični internet.

 

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju bo v Planici potekalo med 22. februarjem in 5. marcem in kot so danes sporočili iz Telekoma Slovenije, so svoje omrežje tam nadgradil s še višjimi zmogljivostmi in še višjimi hitrostmi. Na ta način je zmogljivo omrežje pripravljeno in prilagojeno na način, da zagotavlja popolno stabilnost in zanesljivost tudi ob hkratnem izjemno povečanem številu uporabnikov, so zapisali.

“Tako velikega tekmovanja, kot je svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, v Sloveniji, Kranjski Gori in Planici še ni bilo,” pa je spomnila kranjskogorska županja Henrika Zupan. Zato se ji zdi pomembno, da se na takšen dogodek dobro pripravijo tudi v občini, pri čemer se ji zdi ključna podpora zanesljivih partnerjev. “Tudi s sodobnimi, zanesljivimi in varnimi možnostmi komunikacije želimo vsem obiskovalcem občine Kranjska Gora zagotoviti prijetno bivanje pri nas,” je še povedala.

Hkrati bodo imeli vsi uporabniki mobilnih naprav na območju občine Kranjska Gora na voljo brezplačen brezžični internet. Telekom Slovenije je namreč ravno v teh dneh za občino Kranjska Gora zaključil projekt vzpostavitve brezplačnega brezžičnega interneta WiFi4EU, ki poteka v okviru pobude EU za namestitev točk za dostop do brezžičnega interneta po vsej Evropi.

Telekom Slovenije je prvo komercialno omrežje 5G v Sloveniji vzpostavil 23. julija 2020, njegovi uporabniki pa so ga lahko začeli uporabljati 5. oktobra 2020. Kot pravijo v operaterju, so v njem omrežju v teh dneh zabeležil že več kot 100.000 uporabnikov. Trenutno sicer z omrežjem 5G pokrivajo več kot 40 odstotkov prebivalstva, s širokopasovnimi omrežji 4G in 5G skupaj pa več kot 97 odstotkov.

Source
STA
Back to top button