Telekom Slovenije pod lupo računskega sodišča

Pod lupo državnih revizorjev se je po poročanju POP TV znašel Telekom Slovenije. Računsko sodišče je na družbo poslalo kup vprašanj, ki se nanašajo na vse mogoče – predvsem pa na prodajo hčerinske družbe Planet TV Madžarom, v katero so od leta 2012 vložili kar 90 milijonov evrov. Če z odgovori ne bodo zadovoljni, napovedujejo obsežno revizijo.

 

Vsa zahtevana dokumentacija se po poročanju omenjene televizije nanaša na obdobje zadnjih dveh let. Po neuradnih informacijah revizorji zahtevajo vse sponzorske in donatorske pogodbe, pa pogodbe za svetovalne, odvetniške in oglaševalske storitve ter stike z javnostmi.

Prav tako naj bi želeli dokumentacijo o finančnih nakazilih hčerinskim družbam in obratno, podatke o višini odpravnin, sporazume o prenehanju mandata, seznam zaposlenih, ki so solastniki poslovnih partnerjev Telekoma ter poslovne načrte. Pri tem naj bi računsko sodišče ciljalo predvsem na Planet TV.

Telekom Slovenije je konec leta 2019 od nekdanjih solastnikov, grške Antenne Group, moral odkupiti 34 odstotkov delnic Planeta TV. Zanje je odštel 23 milijonov evrov, v kar so vključeni tudi obresti in stroški. Lani je nato družbo, ki nikoli ni poslovala pozitivno in je imela milijonski negativni kapital, prodal madžarski T2 za pet milijonov evrov. A je Telekom zaradi nekateri vprašljivih pogojev Madžarom plačal precej višji znesek, še poroča POP TV.

Če računsko sodišče z odgovori Telekoma Slovenije ne bo zadovoljno oz. bo iz odgovorov izhajalo, da so sumi o nepravilnostih upravičeni, bodo začeli obsežno revizijo.

Source
STA
Back to top button