Telekom bo računskemu sodišču v roku posredoval zahtevano dokumentacijo

Telekom Slovenije bo računskemu sodišču v zahtevanih rokih posredoval vso dokumentacijo, ki jo sodišče zaradi vprašanj o več poslih zahteva od družbe. V družbi ob tem ne navajajo, zaradi katerih poslov se je računsko sodišče obrnilo nanje, kot so sporočili, podrobnosti v zvezi s tem ne bodo komentirali.

“V Telekomu Slovenije pri svojem poslovanju spoštujemo najvišje standarde korporativnega upravljanja, Računskemu sodišču RS pa bomo v zahtevanih rokih posredovali vso zahtevano dokumentacijo,” so v skopem sporočilu za javnost, danes objavljenem na spletnih straneh Ljubljanske borze, sporočili iz družbe.

V Telekomu tudi poudarjajo, da so se v zvezi z zahtevami računskega sodišča v medijih pojasnile nekatere netočne navedbe tako glede vsebine želene dokumentacije kot glede tega, da računsko sodišče preiskuje posle. Kaj točno ne drži, niso navedli.

POP TV je sicer v četrtek poročala, da je računsko sodišče na Telekom Slovenije poslalo kup vprašanj, ki naj bi se nanašala na več poslov v zadnjih dveh letih, predvsem pa na prodajo hčerinske družbe Planet TV Madžarom, v katero so od leta 2012 vložili kar 90 milijonov evrov.

Po neuradnih informacijah komercialne televizije naj bi revizorji zahtevali tudi vse sponzorske in donatorske pogodbe, pa pogodbe za svetovalne, odvetniške in oglaševalske storitve ter stike z javnostmi. Prav tako naj bi želeli dokumentacijo o finančnih nakazilih hčerinskim družbam in obratno, podatke o višini odpravnin, sporazume o prenehanju mandata, seznam zaposlenih, ki so solastniki poslovnih partnerjev Telekoma ter poslovne načrte.

Če revizorji z odgovori ne bodo zadovoljni, naj bi po navedbah POP TV napovedali obsežno revizijo.

Source
STA
Back to top button