Slovenija

T-2 in Slojenčki zaključila dobrodelni projekt, s katerim sta slovenskim porodnišnicam donirala 70.000 evrov

Družba T-2 je maja na Ljubljanskem gradu s sklepno prireditvijo obeležila zaključek lanskoletnega dobrodelnega projekta T-2 ljubi življenje. V okviru projekta so predstavniki družbe T-2 obiskali 14 slovenskih porodnišnic in v sodelovanju z društvom Slojenčki vsaki predali najsodobnejšo fotolučko za terapijo zlatenice pri novorojenčkih.

 

 

Skupni donaciji v višini 50.000 evrov, iz katere so financirali 14 lučk za fototerapijo novorojenčkov z zlatenico, je družba T-2 ob tej priložnosti dodala še posebno donacijo v vrednosti 20.000 evrov. Z njo je T2 s poslovnimi partnerji zagotovila še dodatne posteljice za vse porodnišnice, dve grelni gnezdeci, ki sta ju prejeli porodnišnica Kranj in porodnišnica Murska Sobota, in še aparat za preverjanje sluha pri novorojenčkih, ki ga je prejela porodnišnica Postojna.

Goste na slovesnosti je med drugim nagovoril član poslovodstva družbe T-2 za področje prodaje in marketinga Gregor Štampohar, ki je opozoril, da terapijo s fotolučko pri nas vsako leto potrebuje okoli 3000 otrok z zlatenico.

Za podporo se je zahvalil vsem poslovnim partnerjem in sodelavcem, društvu Slojenčki pa predal bona za 50.000 in 20.000 evrov. Prisotne je pozdravila tudi predsednica društva Slojenčki Nataša Tul Mandić, ki je poudarila, da porodnišnice potrebujejo moderne aparate, s katerimi lahko pravočasno preprečujejo morebitne zaplete pri novorojenčkih.

Na prireditvi so predali tudi plakete partnerjem družbe T-2 in predstavili letošnji projekt T-2 ljubi življenje 2022, ki se je začel s prihodom mladih ukrajinskih glasbenikov v Slovenijo in poteka pod sloganom Ker ljubimo življenje, skupaj preglasimo vojno.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, družba T-2 mlade ukrajinske glasbenike podpira pri ohranjanju njihove kulturne dediščine in skupaj s svojimi partnerji pomaga zbirati sredstva za pokritje stroškov njihovega bivanja, nastanitve in oskrbe z nujnimi življenjskimi dobrinami.

Na slovesnosti je Štampohar napovedal, da bo v drugi polovici leta dobrodelni projekt družba T-2 nadaljevala in s svojimi poslovnimi partnerji podprla tudi slovenske družine z otroki, ki živijo na socialnem robu, ter po najboljših močeh pomagala organizaciji, ki skrbi za otroke s posebnimi potrebami, da bi jim z nakupom računalnikov in druge telekomunikacijske opreme omogočila lažjo integracijo v družbo, so še sporočili.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button