AktualnoSlovenija

Svetu onkološkega inštituta se bo predstavilo devet kandidatov za novega generalnega direktorja

Poudarki zgodbe
  • Julija 2020 je namreč takratna predsednica sveta onkološkega inštituta Barbara Piano, ki je bila hkrati tudi članica štiričlanske razpisne komisije, odstopila.

Članom sveta Onkološkega inštituta Ljubljana se bo danes predstavilo devet kandidatov, ki so se prijavili na razpis za generalnega direktorja. Svet zavoda bo predvidoma danes že imenoval novo vodstvo s polnim mandatom, soglasje k imenovanju pa mora nato podati še minister za zdravje. Inštitut kot v. d. direktorica trenutno vodi Andreja Uštar.

Razpis za generalnega direktorja je svet inštituta objavil 17. julija lani, potem ko tedanji minister za zdravje Tomaž Gantar ni dal soglasja k imenovanju Roberta Cuglja na čelo inštituta. Začasno vodenje inštituta je po izteku mandata nekdanje direktorice Zlate Štiblar Kisić prevzela Uštarjeva, ko je do tedaj vodila službo za kakovost na inštitutu.

Na razpis za generalnega direktorja se je prijavilo devet kandidatov, pet jih je vlogo moralo dopolniti. Zadnja dopolnitev je prispela oktobra, razpisna komisija pa se nato do imenovanja novega člana razpisne komisije ni sestala, saj je bila nepopolna. Julija 2020 je namreč takratna predsednica sveta onkološkega inštituta Barbara Piano, ki je bila hkrati tudi članica štiričlanske razpisne komisije, odstopila.

Za nadaljnje delo je bilo tako treba v razpisno komisijo najprej imenovati novega člana. Člani sveta so to storili na prvi seji po menjavi petih predstavnikov ustanovitelja v decembru, ko so za novega predsednika sveta so izvolili Bogdana Tušarja. Slednjega so tudi imenovali v razpisno komisijo.

Razpisna komisija v novi sestavi je zasedala 8. januarja, ko je pregledala prispele dopolnitve in se odločila, da se vse kandidate povabi k predstavitvi, so za STA pojasnili na onkološkem inštitutu.

Člani sveta danes tako pričakujejo predstavitev devetih kandidatov, do začetke seje, ki bo odprta za javnost, pa na onkološkem inštitutu imen kandidatov ne razkrivajo.

Svet zavoda imenuje generalnega direktorja onkološkega inštituta za mandat štirih let, po preteku te dobe pa je lahko ponovno imenovan. K imenovanju mora soglasje podati še minister, pristojen za zdravje.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button