Svet onkološkega inštituta za novo generalno direktorico imenoval Andrejo Uštar

Člani sveta Onkološkega inštituta Ljubljana so na četrtkovi seji za novo generalno direktorico imenovali Andrejo Uštar, ki je bolnišnico začasno vodila po izteku mandata nekdanje direktorice Zlate Štiblar Kisić. Soglasje k imenovanju Uštarjeve, ki bo s tem dobila štiriletni mandat za vodenje bolnišnice, mora podati še vlada.

 

Uštarjeva, ki je do prevzema začasnega vodenja inštituta vodila službo za kakovost, je v svoji predstavitvi svetu zavoda izpostavila, da je onkološki inštitut kljub epidemiji v lanskem letu nemoteno izvajal svojo dejavnost, in to kljub prostorski stiski in večji odsotnosti kadra. Poudarila je tudi pomen dobrega kriznega komuniciranja in prenosa informacij med zaposlenimi.

Izpostavila je tudi, da so že pristopili k reševanju prostorske problematike in posodobitvi informacijskega sistema, vzpostavljajo pregledno in urejeno vodenje ter postavljajo jasna navodila zaposlenim. Obvladujejo odhodke, uvajajo kontrolo nad porabo materiala in sistemski pristop nabave ter s sistemskim pristopom izboljšujejo organizacijo dela, je še naštela. Ob tem so po njenih besedah ključni zadovoljni zaposleni, spoštljivi medsebojni odnosi in sodelovanje.

Pri svojem delu zasleduje poslanstvo, ki je skrb za bolnika, odlična in varna oskrba ter dostopnost in pravočasnost zdravstvenih storitev, je navedla. Kot je dodala, ji vodenje onkološkega inštituta predstavlja izziv, pri tem pa ji pomagajo dolgoletne izkušnje iz gospodarstva, kjer je delovala več let.

S svojim programom in izkušnjami je očitno prepričala svet zavoda. Ta jo je po večurni razpravi za zaprtimi vrati izbral med osmimi kandidati, ki so se odzvali povabilu na javno predstavitev. Poleg Uštarjeve so to bili še Andrej Bošnjak, Samo Fakin, Anja Milenković Kramer, Tomaž Krišelj, Simona Potočnik, Maja Čemažar in Miha Skvarč. Na razpis se je sicer prijavilo devet kandidatov, a se ena od kandidatk povabilu na predstavitev ni odzvala.

Generalni direktor onkološkega inštituta je po preteku štiriletnega mandata lahko ponovno imenovan.

Onkološki inštitut je novo vodstvo iskal po izteku mandata Štiblar Kisićevi. Svet zavoda je na prvem razpisu za generalnega direktorja imenoval Roberta Cuglja, a tedanji minister Tomaž Gantar k imenovanju ni dal soglasja. Razpis so ponovno objavili 17. julija, inštitut pa je kot v. d. generalne direktorice vodila Uštarjeva. Vlada je medtem v svetu zavoda zamenjala pet predstavnikov ustanovitelja.

 

Source
STA
Back to top button