AktualnoSlovenija

Sušlju se izteka mandat na čelu ZZZS, a ga bo še vodil do potrditve Mlakarjeve v DZ

Marjanu Sušlju se danes izteka štiriletni mandat generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Ker bo DZ odločal o soglasju k imenovanju Tatjane Mlakar za novo generalno direktorico ZZZS ob koncu te seje DZ, bo Sušelj dotlej vodil ZZZS kot v. d. direktorja, so za STA pojasnili na ZZZS.

Skupščina ZZZS je 4. februarja sledila predlogu upravnega odbora ZZZS in imenovala Mlakarjevo za generalno direktorico ZZZS. A soglasje k imenovanju mora dati še DZ. Seja DZ se je začela v ponedeljek, mandatno-volilne zadeve pa bodo glede na časovnico prišle na vrsto čez teden dni.

Razpis za generalnega direktorja ZZZS so sicer morali večkrat ponavljati. V prvih dveh poskusih nihče od kandidatov ni dobil podpore upravnega odbora. Prvi razpis je bil objavljen konec avgusta, nanj pa sta prispeli dve prijavi. Razpisne pogoje je izpolnjeval le Sušelj, ki pa na upravnem odboru ni dobil zadostne podpore. Kandidatka, ki se je poleg njega še prijavila na razpis, pa se ni niti odzvala vabilu na razgovor.

Na drugi razpis se je Sušelj ponovno prijavil, poleg njega pa še direktor Zdravstvenega doma Velenje Janko Šteharnik in direktor Zdravstvenega doma Brežice Dražen Levojević. Na seji upravnega odbora ZZZS konec oktobra noben od kandidatov ni dobil zadostnega števila glasov.

V tretjem razpisu, na katerega so prispele tri prijave, pa je upravni odbor ZZZS konec januarja predlagal Mlakarjevo.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button