Študentski dom Ljubljana prejel donacijo v višini 100.000 evrov

MK Group in Gorenjska banka sta z zavodom Študentski dom Ljubljana podpisala donatorsko pogodbo v vrednosti 100.000 evrov za prenovo večnamenske dvorane v študentskem domu v Rožni dolini. Donacija bo omogočila prenovo skupnega prostora za učenje in delo, pa tudi za druženje in druge dejavnosti. Obnovo bodo zaključili predvidoma oktobra.

Donacija bo namenjena za prenovo in opremo skupnega prostora velikosti približno 200 kvadratnih metrov, kar bo pomembno prispevalo k akademskim uspehom in krepitvi študentskih ter prijateljskih vezi, so sporočili donatorji.

V ljubljanskih študentskih domovih sicer biva več kot 7500 študentov, od tega približno 3500 v Rožni dolini. Direktor Študentskega doma Ljubljana Tomaž Pečnik je ob podpisu pogodbe dejal, da študentski dom v 29 domovih s 7500 ležišči že 72 let ustvarja skupnost, v kateri zagotavljajo ne zgolj ustrezno bivanjsko okolje, temveč si prizadevajo tudi za razvejane akademske, kulturne, umetniške in športne dejavnosti.

Z donacijo za vzpostavitev sodobne študijske sobe v Rožni dolini bodo po njegovih navedbah oskrbeli za razvoj skupnih prostorov za učenje in prispevali k ustrezni podpori študentov, spodbudili sodelovanje in inovativnost ter predvsem krepili študentsko skupnost.

Marko Filipčič iz Gorenjske banke pa je poudaril, da je regijski program družbene odgovornosti Podpora družini vstopil v svoje osmo leto. V tem času so pomembno prispevali k izboljšanju pogojev tako za naše najmlajše, mlade družine in sedaj tudi za študente. Z novo donacijo želijo spodbuditi inovativnost, predanost ter odličnost na vseh področjih, so zapisali v sporočilu za javnost.

Back to top button