SlovenijaGospodarstvo

Strokovnjaki o digitalnih izzivih bančnega sektorja

Strokovnjaki bodo v današnjem spletnem pogovoru, ki ga pripravlja STAklub Slovenske tiskovne agencije, spregovorili o novih digitalnih izzivih bančnega sektorja. Govorili bodo o trendih in razvojnih načrtih v Sloveniji, pa tudi o pregledu smernic bančne regulacije digitalnih bančnih storitev.

V spletnem pogovoru bodo sodelovali Aytac Aydin iz banke Nove KBM, Rainer Schamberger iz Bankarta, ki zagotavlja storitve s področja procesiranja kartičnega in bankomatskega poslovanja ter procesiranja POS-terminalov, Uroš Žižek iz svetovalne analitične družbe E-laborata in Luka Topolovec iz slovenske digitalne in razvojne agencije Drugi vid.

Epidemija covida-19 je temeljito spremenila gospodarsko in finančno poslovanje, potrošniške in nakupovalne navade. Sogovorniki bodo tako spregovorili o tem, da imajo banke v spremenjenem okolju priložnost za repozicioniranje in aktivno vlogo na področjih spodbude uporabe rešitev digitalnega bančništva.

V ospredju bodo vprašanja finančne pismenosti za uporabo rešitev spletnega in mobilnega bančništva, konkurenčnost slovenskih bank v primerjavi z virtualnimi bankami, partnersko sodelovanje med banko in razvijalci rešitev ter varnost elektronskega plačevanja.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button