Stekla bo obnova dela severne ljubljanske obvoznice

Zaradi začetka obnove severne ljubljanske obvoznice bosta z današnjim dnem v obe smeri vožnje zaprta prehitevalna pasova med Šmartinsko cesto in krožiščem Tomačevo ter med krožiščem Tomačevo in Dunajsko cesto. Delno zaporo lahko vozniki pričakujejo tudi na kraku D krožišča Tomačevo, ki vodi na severno ljubljansko obvoznico proti Jaršam.

S postavitvijo prve faze delovne zapore se začenja dvomesečna obnova severne ljubljanske obvoznice H3 med Šmartinsko cesto in krožiščem Tomačevo ter med krožiščem Tomačevo in Dunajsko cesto, so pojasnili na Darsu. Dela bodo potekala v času, ko je prometna obremenitev ljubljanske obvoznice v primerjavi s preostalim letom najnižja, obsegajo pa obnovo 1,3 kilometra cestišča na vsaki polovici hitre ceste ter vseh štirih navezovalnih krakov krožišča Tomačevo na H3.

Na samem krožišču Tomačevo pa dela ne bodo potekala.

V prvi fazi delovne zapore, predvidoma do 25. junija, bosta med Šmartinsko cesto in krožiščem Tomačevo ter med krožiščem Tomačevo in Dunajsko cesto v obe smeri vožnje zaprta prehitevalna pasova. Promet bo še vedno potekal po obeh polovicah hitre ceste, po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Za obnovo je bila na javnem razpisu izbrana ekonomsko najugodnejša ponudba izvajalca Mapri Proasfalt. Pogodbena vrednost znaša 4,29 milijona evrov brez DDV, rok izvedbe je 65 dni od uvedbe izvajalca v delo.

Source
STA
Back to top button