Stečajna upraviteljica Aera Celje preklicala današnjo prodajo energetike

Stečajna upraviteljica Aera Celje Alenka Gril je zaradi epidemioloških razmer v državi preklicala današnjo prodajo sklopa energetika. Nov datum javne dražbe je določila za 17. marec, izklicna cena pa znaša 410.500 evrov. Grilova prav tako ponovno prodaja 100-odstotni delež v družbi Aero Beograd, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa.

 

Gre za tretjo prodaja beograjske družbe, tokrat pa se je Grilova odločila za javno nezavezujoče zbiranje ponudb. Rok za njihovo oddajo je konec marca. Zadnja prodaja tega premoženja je bila oktobra leta 2018, ko je stečajna upraviteljica omenjeni delež skušala prodati po izklicni ceni nekaj več kot dva milijona evrov. En ponudnik je takrat ponudil 300.000 evrov, ker pa je bila njegova ponudba prenizka, je Grilova odstopila od prodaje.

Kdaj bo znova prodajala upravno stavbo, pa Grilova tudi danes ni mogla napovedati. Kot je povedala za STA, se še vedno usklajujejo z največjim ločitvenim upnikom Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB). “Upam, da v tem prvem četrtletju pridobimo sklep o prodaji in dražbo izvedemo v drugem četrtletju,” je dejala.

Ob zadnjem poskusu prodaje poslopja maja lani so ponudbe oddali ljubljanski Kaldor, ki je za stavbo in opremo ponudil nekaj manj kot 46.000 evrov, celjski AC FRI-Mobil, ki je leta 2018 kupil skladišče gotovih izdelkov in opremo v skladišču za 680.000 evrov in je v tem postopku ponudil 660.000 evrov, ter podjetje FIŠ z Gomilskega, ki je ponudilo 265.000 evrov.

Prodaja ni bila uspešna, ker DUTB ni sprejela najvišje oddane ponudbe.

Ponudbo je sicer oddalo tudi podjetje Ekosan iz Poljčan. Ker pa se je ponudba nanašala na dve posamezni parceli in ne na celotno premoženje, je bila neveljavna.

Grilovi tudi na javni dražbi septembra 2018 ni uspelo prodati upravne stavbe s pripadajočimi parkirišči in zelenicami. Izklicno ceno je takrat upraviteljica postavila pri 1,44 milijona evrov.

Back to top button