SlovenijaKultura

Spomladi bo na Bledu stekla gradnja muzeja sodobne umetnosti

Podjetje Artarhiv iz Ljubljane je pred kratkim prejelo gradbeno dovoljenje za izgradnjo muzeja sodobne umetnosti na Bledu. Gradnja novega kulturnega centra na lokaciji nekdanjega objekta Pristava pod Blejskim gradom bo tako lahko stekla spomladi, so sporočili iz Zavoda za kulturo Bled, ki sodeluje pri projektu.

Muzej bo namenjen razstavljanju umetniških del svetovno znanih avtorjev, med katerimi bodo prevladovala dela iz bogate zasebne zbirke Igorja in Mojce Lah. “Projekt je izjemno pomemben za Bled, saj bo njegova uresničitev skupaj z ostalimi kulturnimi spomeniki pomenila občuten dvig nivoja kulturne in turistične ponudbe ne samo v tem delu Slovenije temveč tudi širše, v tem delu Evrope,” poudarjajo v zavodu.

Investitor je posebno pozornost namenil že arhitekturnemu načrtovanju muzeja, zato se je povezal s svetovno znanim angleškim arhitektom Davidom Chipperfieldom, ki je s svojo skupino projektantov ustvaril že več projektov za podobne vsebine po vsem svetu. V podjetju Artarhiv takoj po tem, ko se bo epidemija umirila, načrtujejo obisk arhitekta na Bledu, kjer bo javnosti podrobneje predstavil projekt.

Source
sta.si

Povezani Članki

Back to top button