SlovenijaKultura

Spletni koncert Noctiferie iz Kina Šiška

Slovenska metal zasedba Noctiferia se z novo ploščo Reforma poklanja kultni skupini Laibach. Nekatere najbolj znane Laibachove skladbe, kot sta Tanz mit Laibach in Das Spiel Ist Aus, predelane v svojstvenem slogu skupine Noctiferia, bodo zvečer zazvenele tudi na koncertu, ki ga bodo prek spleta prenašali iz Centra urbane kulture Kino Šiška.

“Če bi domačim veljakom ekstremnega metala Noctiferii lahko pripisali samo eno lastnost, bi to zagotovo bila neustrašnost pri podiranju lastnih meja, pa naj si gre za prenos black metalskih začetkov med širšo javnost tekom desettedenske vladavine kultnim Videospotnicam, mednarodno uveljavitev na turnejah z žanrskimi eminencami, kot so In Flames, Marduk in Hypocrisy, ali razvoj lastnega zvoka…,” so zapisali v CUK Kino Šiška. Kot so poudarili, se Noctiferia s svojim edinstvenim pristopom k ustvarjanju glasbe vedno posveča svežini, raznolikosti in izvirnosti.

Zato, kot so prepričani v Kinu Šiška, ne čudi, da je bend najnovejši izziv našel v skupini Laibacha, prav tako drznem raziskovalcu lastnega glasbenega izraza.

Album Reforma zveni kot uničujoča zmes ekstremnega metala in laibachovske avantgarde, pri njem pa sodelujejo s priznanimi ustvarjalci Davidom Vincentom, Atillo Csiharjem in Joergenom Munkebyjem. Za miks in mastering je poskrbel priznani producent Henrik Udd, za likovni koncept in dizajn pa studio Metastazis.

Plošča bo spomladi izšla pri nemški založbi Blood Blast, digitalni založbi, ki sta jo ustanovila sloviti Nuclear Blast in Believe, v Sloveniji pa pri Nika Records, še piše na spletni strani šišenskega centra urbane kulture.

Source
sta.si
Back to top button