Sneg povzroča težave tudi na severu Evrope

Sneg, silovit veter in nizke temperature ozračja so v nekaterih predelih Skandinavije povzročile izpade pri dobavi električne energije, prometne zastoje in druge težave. Največ težav so imeli na Švedskem in Finskem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

V švedski provinci Västernorrland je bilo davi brez elektrike 5000 gospodinjstev. O težavah z elektriko in veliki nevarnosti pred snežnimi plazovi poročajo tudi iz sosednje province Jämtlan. Po napovedih švedskih vremenoslovcev naj bi se v prihodnjih dneh sneženje nadaljevalo v različnih delih države, kjer so ponekod izdali vremenska opozorila.

Debela snežna odeja je prekrila tudi nekatere predele Finske. Na jugu države je snežni vihar povzročil velike težave v prometu. Iz obalnih krajev na zahodu in jugozahodu države je brez elektrike začasno ostalo več tisoč gospodinjstev. Policija v prestolnici Helsinki je prebivalce širšega območja prestolnice pozvala, naj ostanejo doma in delajo od doma. Tudi finski vremenoslovci napovedujejo, da bodo snežni viharji vztrajali najmanj do srede, še poroča dpa.

Source
STA
Back to top button