SMC za novega pravosodnega ministra predlaga Marjana Dikaučiča

SMC je predsedniku vlade Janezu Janši posredovala predlog, da za novega pravosodnega ministra državnemu zboru v imenovanje predlaga stečajnega upravitelja Marjana Dikaučiča, so za STA potrdili v poslanski skupini SMC. V minulih dneh se je sicer kot najverjetnejšega kandidata za novega pravosodnega ministra omenjalo Marka Starmana.

Izvršni odbor SMC je v četrtek predsednika stranke Zdravka Počivalška pooblastil, da do danes zaključi pogovore z možnima kandidatoma za novega pravosodnega ministra in premierjem Janšo. Kot je pozneje pojasnil vodja poslanske skupine SMC Gregor Perič, sta bila v igri tako Starman kot Dikaučič.

“Stečajna zakonodaja je programska prioriteta SMC, zato želimo to področje modernizirati, narediti bolj transparentno in učinkovito,” je glede izbire kandidata danes tvitnil Perič.

Dozdajšnja pravosodna ministrica iz vrst SMC Lilijana Kozlovič je namreč odstopila prejšnji četrtek, potem ko je vlada sprejela sklep o neseznanitvi z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev. Janša je takoj po odstopu ministrice Počivalška zaprosil, naj v zakonskem roku oziroma čim prej predlaga novo ime za prevzem vodenja pravosodnega ministrstva.

V DZ za zdaj še ni informacije o Janševem obvestilu o odstopu Kozlovičeve in glede kandidata za novega ministra.

Source
STA
Back to top button