Slovenija

Sluga: Ne izključujem interpelacijsko obarvane jeseni

Vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev Janja Sluga pričakuje, da bo jeseni v opoziciji dozorelo spoznanje, da je treba še bolj strniti vrste in se povezovati. Ne samo zaradi morebitne konstruktivne nezaupnice ali zaradi bližajočih volitev, pač pa zaradi ljudi. Glede na delo nekaterih ministrov ne izključuje interpelacijsko obarvane jeseni.

Kot ocenjuje Sluga, se je po odločitvah ustavnega sodišča glede vladnih odlokov v epidemiji covida-19 treba vprašati o delu notranjega ministra Aleša Hojsa, med drugim zaradi razmer s Slovensko tiskovno agencijo pa tudi o delu ministra za kulturo Vaska Simonitija. Hojs in Simoniti sta se sicer že zagovarjala na interpelaciji.

Sluga je izpostavila še delovanje ministra za pravosodje Marjana Dikaučiča, ker po njenih navedbah nič ne kaže, da bi se uredila zadeva z evropskimi delegiranimi tožilci, vprašljivo pa je tudi njegovo ravnanje v zadevi “žalski notar”. Nedavno je odstopil tudi državni sekretar na ministrstvu za pravosodje Anže Erbežnik, ki ministrstvu očita, da poskuša prikriti lastne napake iz neuspešnega postopka imenovanja evropskih delegiranih tožilcev.

V poslanski skupini nepovezanih poslancev, ki jo vodi Sluga, sicer delujejo trije nekdanji poslanci SMC – poleg Sluge Igor Zorčič in Branislav Rajić – ter nekdanji poslanec DeSUS Jurij Lep. Kot je na vprašanje povezovanja z drugimi strankami za STA navedla Sluga, delujejo že ves čas v smeri povezovanja in pogovori o tem potekajo. “Naša vizija je trdnejša povezava sredinskih strank,” je dodala.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button