Slovenski založniki na newyorškem sejmu knjig umetnika Printed Matter

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. in založba Look Back and Laugh se od srede do nedelje udeležujeta prve virtualne izdaje največjega sejma knjig umetnika na svetu, ki ga organizira Printed Matter iz New Yorka. Kot so sporočili iz Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E., se na sejmu predstavlja več kot 400 založnikov iz več kot 40 držav.

Največ založnikov, ki svoja dela predstavlja na virtualni izdaji največjega sejma knjig umetnika na svetu, prihaja iz ZDA in Kanade, sledijo predstavniki iz Velike Britanije, Nizozemske, Nemčije in Švice.

Kot je razvidno s sejemske spletne strani, se spletnega sejma Printed Matter udeležujeta tudi dva slovenska založnika. Gre za Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., ki je sicer redni razstavljavec na tem sejmu, njegov umetniški in poslovni direktor pa je Tadej Pogačar, ter za manjšo ljubljansko založbo Look Back and Laugh, za katero stojita grafična oblikovalca Zoran Pungerčar in Jure Šajn.

Tudi letošnji sejem spremlja bogat spremljevalni program predavanj, neformalnih pogovorov, delavnic, predstavitev, okroglih miz in koncertov, so še sporočili iz Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E.

Source
sta.si
Preverite tudi
Close
Back to top button