HeadlineAktualnoSlovenija

Slovenska policija in ameriški varnostni organi preprečili umore z orožjem

Slovenska policija in ameriški varnostni organi so preprečili izvedbo načrtovanih umorov z orožjem, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Dosedanje ugotovitve intenzivne kriminalistične preiskave bodo predstavili na popoldanski novinarski konferenci. Po poročanju Večera naj bi šlo za načrtovanje strelskega pohoda v šoli.

Kot poroča spletni Večer, ki se sklicuje na neuradne informacije, naj bi nek srednješolec iz okolice Kranja, ki naj bi imel sicer težave v šoli, načrtoval strelski pohod, kot smo jim pogosto priča v ZDA. Na temnem spletu, t. i. darknetu, naj bi naročil več kosov orožja, kar naj bi zaznali ameriški varnostni organi in o tem obvestili slovensko policijo, piše spletni portal.

Na novinarski konferenci, ki bo potekala prek videokonferenčnega sistema, bodo predstavniki PU Kranj in Generalne policijske uprave (GPU) predstavili še delo policije na področju preiskovanja in obravnave te vrste kriminalitete in usposobljenost preiskovalcev za obravnavo takšnih primerov.

Na novinarski konferenci ob 15. uri bosta sodelovala vodja sektorja kriminalistične policije na kranjski PU Primož Donoša in pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije na GPU Matjaž Jerkič.

Source
STA
Back to top button