Slovenija

Slovenska karitas začenja dobrodelno akcijo Pomagajmo preživeti in živeti

Slovenska karitas začenja vseslovensko dobrodelno akcijo Pomagajmo preživeti in živeti, ki je namenjena vsem prizadetim zaradi gospodarskih posledic epidemije covida-19. Zbrana sredstva bodo pomoči potrebnim namenili v obliki hrane, higienskih pripomočkov in plačila najnujnejših položnic, del pa bodo namenili programom socialnega vključevanja.

Kot so pri Slovenski karitas zapisali v sporočilu za javnost, tovrstni programi vključevanja, temeljijo “predvsem na svetovanju, aktivaciji za prostovoljno delo, učenju različnih koristnih spretnosti in na podpori drugim prilagojenim oblikam dela”.

Z akcijo želijo v Karitas pomagati predvsem brezposelnim, trajno nezaposljivim, starejšim ter tudi številnim mladim in študentom, ki so od začetka epidemije zaprosili za pomoč.

Slednjo po navedbah Karitasa potrebujejo predvsem tisti, ki za osnovno preživetje poleg minimalne plače nujno potrebujejo dodatno delo. Med drugim so še zapisali, da so najbolj prizadeti zaposleni v storitvenih dejavnostih, manjših storitvenih podjetjih in samozaposleni. Epidemija pa je dodatno prizadela tudi brezposelne, ki jim je poteklo nadomestilo in ne dobijo nove zaposlitve.

Slovenska karitas tako poziva vse, ki bi želeli sodelovati v dobrodelni akciji, da sredstva za pomoč nakažejo na njihov transakcijski račun SI56 0214 0001 5556 761 z namenom Pomagajmo preživeti in živeti s sklicem SI00 930.

Lansko leto je sicer Slovenska karitas v tovrstni akciji zbrala 322.600 evrov, kar je omogočilo pomoč najbolj prizadetim izmed 91.000 oseb po vsej državi. Med njimi je materialno pomoč lani prejelo skoraj 13.000 starejših.

Source
STA
Back to top button