AktualnoSlovenija

Skupščina ZZZS danes o imenovanju nove generalne direktorice Tatjane Mlakar

Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanja Slovenije (ZZZS) bo na današnji seji, ki bo potekala virtualno, odločala o imenovanju Tatjane Mlakar za novo generalno direktorico. Če se bodo odločili za tajno glasovanje, končna odločitev danes še ne bo znana, ampak predvidoma na marčevskem nadaljevanju seje, so na ZZZS pojasnili za STA.

Mlakarjevo, sicer vodjo krške območne enote ZZZS, je za novo generalno direktorico konec januarja predlagal upravni odbor zavoda, o njenem imenovanju pa mora odločati skupščina zavoda.

Današnja seja skupščine bo zaradi epidemioloških razmer potekala na daljavo. Če se bodo člani odločili za tajno glasovanje, bodo določili tudi način izvedbe, na primer po priporočeni pošti. V tem primeru bo končna odločitev znana predvidoma marca. Soglasje k imenovanju generalnega direktorja za štiriletno mandatno obdobje mora sicer nato dati še DZ.

Poleg Mlakarjeve sta se na razpis prijavila še nekdanji dolgoletni direktor ZZZS in minister za zdravje Samo Fakin ter aktualni direktor zavoda Samo Sušelj.

Sušelj, ki se mu mandat izteče 2. marca, je vodenje ZZZS kot v. d. prevzel 15. septembra 2016, polni mandat pa je v DZ dobil 25. januarja 2017. Nasledil je Fakina, ki je ZZZS pred tem vodil devet let.

Aktualni razpis so sicer morali dvakrat ponoviti, saj v prvih dveh poskusih nobeden od kandidatov ni dobil podpore upravnega odbora. Prvi razpis je bil objavljen konec avgusta, nanj pa sta prispeli dve prijavi. Razpisne pogoje je izpolnjeval le Sušelj, ki pa na upravnem odboru ni dobil zadostne podpore. Kandidatka, ki se je poleg njega še prijavila na razpis, pa se ni niti odzvala vabilu na razgovor niti se ni opravičila, ker je ne bo, so takrat pojasnili na ZZZS.

Na drugi razpis se je Sušelj ponovno prijavil, poleg njega pa še direktor Zdravstvenega doma Velenje Janko Šteharnik in direktor Zdravstvenega doma Brežice Dražen Levojević. Na seji upravnega odbora ZZZS konec oktobra noben od kandidatov ni dobil zadostnega števila glasov.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button