AktualnoSlovenijaGospodarstvo

Skupščina Telekoma Slovenije o novih nadzornikih

Delničarji Telekoma Slovenije bodo danes na skupščini odločali o imenovanju novih članov nadzornega sveta, potem ko so jeseni odstopili trije člani in je sodišče imenovalo nadomestne. Med predlogi SDH je bil nekdanji član uprave SDH Boštjan Koler, ki pa je soglasje umaknil. Namesto njega SDH predlaga Iztoka Černošo iz 2TDK.

Slovenski državi holding (SDH), ki upravlja skupno 66,8-odstotni delež države in SDH v Telekomu, je sklic skupščine zahteval po tistem, ko so oktobra lani odstopili člani nadzornega sveta Aleš Šabeder, Barbara Cerovšek Zupančič in Bernarda Babič ter je novembra sodišče za nadomestne člane imenovalo Kolerja, Dimitrija Marjanoviča in Štefana Belingarja.

SDH je predlagal, naj skupščina v nadzorni svet imenuje Kolerja, Aleksandra Igličarja, Marka Kerina in Radovana Cerjaka ter da iz nadzornega sveta odpokliče Igorja Rozmana. A je Koler v torek Telekom obvestil, da od kandidature odstopa. Namesto njega je SDH z nasprotnim predlogom predlagal imenovanje Černoše, ki je sicer direktor v družbi 2TDK.

Koler je v času po imenovanju za nadomestnega nadzornika Telekoma odstopil z mesta člana uprave SDH, potem ko je nadzorni svet SDH v postopku prodaje manjšinskega deleža države v družbi Meta Ingenium, ki je imela v lasti 10,8-odstotni delež Bia Separations, ugotovil določena odstopanja od standardov in postopkov SDH. Poleg Kolerja sta odstopila še član uprave SDH Boris Medica in član nadzornega sveta Igor Kržan. Koler bo, kot je poročala TV Slovenija, od februarja za štiri mesece projektno sodeloval z Darsom pri optimizaciji poslovnih procesov družbe.

Skupščina Telekoma bo odločala še o spremembah statuta, s katerimi bi uvedli mandatarski sistem oblikovanja uprave, na novo opredelili, kdaj je nadzorni svet sklepčen, in dali podlago za izvedbo skupščine tudi v elektronski obliki.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button