AktualnoSlovenijaGospodarstvo

SDH s prevzemno namero za Terme Olimia

Slovenski državni holding (SDH) je v svojem imenu in v imenu oseb, s katerimi deluje usklajeno, objavil namero za prevzem vseh delnic družbe Terme Olimia. Gre za korak na poti do vzpostavitve državnega turističnega holdinga.

SDH je o nameri obvestil Agencijo za trg vrednostnih papirjev, Agencijo za varstvo konkurence, upravo in predstavnike delavcev oz. delavce Term Olimia in SDH. Prevzemno ponudbo bo objavil najpozneje v 30 dneh in ne prej kot v 10 dneh po objavi namere, izhaja iz današnje javne objave v Delu.

Terme Olimia so izdajatelj 705.799 delnic. SDH je v torek sklenil nakup 147.309 delnic ali 20,9-odstotnega deleža Term Olimia. Država in z njo povezane družbe so ob tem presegle dodatni prevzemni prag v družbi, zato bo SDH v imenu in za račun Republike Slovenije objavil ponudbo za prevzem preostalih delnic.

Država ima delež v Termah Olimia prek SDH in prek Kapitalske družbe, Slovenskih železnic in Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Družba Terme Olimia upravlja turistično-zdraviliški kompleks v Podčetrtku in Terme Tuhelj na Hrvaškem.

Država načrtuje vzpostavitev Slovenskega turističnega holdinga. V njem naj bi v sklopu treh hčerinskih družb – alpski, obalni in termalni turizem – združili družbe Terme Olimia, Sava Turizem, Istrabenz Turizem, Thermana, Adria Ankaran, Hit Alpinea in turistično vejo novogoriškega Hita.

Source
STA
Back to top button