SlovenijaGospodarstvo

SDH in Kad znova v prodajo deleža v Cetisu

Slovenski državni holding (SDH) je vnovič objavil vabilo k oddaji zavezujočih ponudb za nakup 15,4-odstotnega deleža v celjski družbi Cetis, ki je v lasti SDH in Kapitalske družbe (Kad). Ponudbe zbira do 9. septembra do 13. ure.

 

Kot izhaja iz vabila, ki je objavljen na spletni strani SDH, je predmet ponudbe 30.803 delnic Cetisa. Ponujena cena mora biti izražena za celoten paket delnic ali na delnico s točno določenim zneskom v evrih in ne v obliki razpona cene ter mora biti zavezujoča in brezpogojna. Veljati mora do 30. oktobra.

Največji lastnik Cetisa je s skoraj 76 odstotki delnic podjetje MSIN. SDH je večkrat iskal kupca za prodajo deleža v Cetisu, ki ga ima skupaj s Kadom. Nazadnje je vabilo k oddaji zavezujočih ponudb objavil novembra predlani.

Skupina Cetis, ki deluje na področju rešitev varnostnih in komercialnih tiskovin ter embalaže, je lani zabeležila 7,2 milijona evrov čistega dobička, kar je 1,3 milijona evrov več kot leto prej. Prihodki so narasli za 10,5 na 78,3 milijona evrov.

Source
STA
Back to top button