Slovenija

Rok za prijavo na razpis za direktorja TVS podaljšan do 27. maja

Radiotelevizija Slovenija (RTVS), ki je 24. aprila javno objavila vnovični razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS), je rok za prijavo na razpis podaljšala do 27. maja. Tako se je vodstvo zavoda odločilo zato, ker je bilo v času objave razpisa tudi več prazničnih dni, so zapisali v zavodu.

 

 

Po razpisu, ki so ga objavili 24. aprila, bi se rok za prijavo iztekel v petek ob 12. uri. Kot so navedli v razpisu, bodo upoštevane le pravočasne vloge, nepravočasno oddanih pa ne bodo obravnavali. Za pravočasne štejejo prijave, ki bodo prispele v vložišče zavoda do vključno tega datuma in te ure, in sicer ne glede na način dostave ali pošiljanja, so poudarili v aprila objavljenem besedilu. “V primeru pošiljanja po pošti ali drugače pošiljatelj prevzema celotno tveganje morebitne nepravočasnosti oddane prijave,” so posvarili.

Tudi tokratni razpis tako kot tisti, ki se je iztekel konec februarja, določa, da mora biti kandidat slovenski državljan z univerzitetno izobrazbo. Imeti mora najmanj pet let delovnih izkušenj z referencami o uspešnosti v kulturno-umetniški dejavnosti oz. dejavnosti, povezani z javnimi glasili. Poznati mora problematiko dejavnosti RTVS ter imeti organizacijske in vodstvene sposobnosti.

Kandidati ne smejo biti poslanci DZ ali funkcionarji katere od političnih strank in ne smejo imeti lastniških deležev ali trajnih pogodbenih stikov s pravnimi osebami, ki poslovno sodelujejo z RTVS.

Vlogi morajo priložiti program dela in vizijo razvoja TVS za obdobje od leta 2022 do leta 2026, torej za štiriletni mandat.

Edina kandidatka na razpisu, ki se je iztekel konec februarja, je bila nekdanja direktorica TVS Natalija Gorščak. Vendar po navedbah programskega sveta zavoda ni oddala popolne vloge. Direktorica TVS je bila do razrešitve s tega mesta 20. avgusta lani, a razrešitev izpodbija na sodišču. Za v. d. direktorja TVS je bil septembra lani imenovan Valentin Areh. Ko mu je potekel polletni mandat, je vodenje TVS prevzel generalni direktor zavoda Andrej Grah Whatmough.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button