AktualnoSlovenijaGospodarstvo

Robert Rožič vršilec dolžnosti glavnega izvršnega direktorja DUTB

Neizvršni direktorji DUTB so na današnji seji za vršilca dolžnosti glavnega izvršnega direktorja z 21. aprilom za šest mesecev imenovali Roberta Rožiča. V izvršnem vodstvu bosta še Matej Pirc in Dimitrij Piciga, medtem ko se bo Andraž Grum s tega mesta poslovil 20. aprila, so sporočili iz DUTB.

V prihodnjega pol leta bodo izpeljani postopki za izbor stalnega glavnega izvršnega direktorja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Kot so navedli, bo Rožič kot v. d. glavnega izvršnega direktorja vodil področja upravljanja nepremičnin, kadre, notranjo revizijo, kabinet upravnega odbora s skladnostjo poslovanja, korporativnim komuniciranjem in marketingom.

Pirc, ki je sedaj glavni izvršni direktor DUTB in je to funkcijo nastopil konec aprila 2019, bo po novem odgovoren za poslovne analize in vrednotenje, pravo, nabavo in javno naročanje, finance, računovodstvo, kontroling in informatiko. Piciga pa bo še naprej vodil področji upravljanja terjatev in lastniških naložb.

Rožič je doktor pravnih znanosti. Strokovne izkušnje je pridobival kot namestnik direktorja družbe Mobitel, direktor področij za pravne, kadrovske in splošne zadeve v družbah Elektro Slovenija ter Slovenske železnice, bil je izvršni direktor družbe Železniško gradbeno podjetje in generalni sekretar v družbi Slovenske železnice. Je predsednik nadzornega sveta družbe 2TDK in namestnik predsednika nadzornega sveta Darsa, so navedli v DUTB.

Predsednik upravnega odbora DUTB in neizvršni direktor DUTB je februarja postal Franc Dover, ki je direktor mariborske Snage in predsednik nadzornega sveta Holdinga Slovenske elektrarne. Na tem mestu je nasledil Borisa Novaka, ki ga je vlada dan prej odpoklicala. Novak je na čelu DUTB nasledil Tomaža Beska, ki ga je vlada odpoklicala junija lani.

Neizvršna direktorja DUTB sta še Aleksander Lozej in Marko Tišma. V upravnem odboru so še trije izvršni direktorji, ki jih imenujejo neizvršni direktorji, in sicer sedaj glavni izvršni direktor Pirc ter izvršna direktorja Piciga in Grum, ki se poslavlja.

Source
STA
Back to top button