Slovenija

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je močno povečan promet na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je nastal štirikilometrski zastoj, pa tudi med priključkoma Brezje in Podtabor proti Ljubljani, kjer je pred delovno zaporo nastal poltretji kilometer dolg zastoj.

 

Predor Karavanke proti Avstriji zaradi varnosti občasno zapirajo, medtem ko je proti Kranjski Gori možen izvoz Jesenice vzhod.

Upočasnjen promet je tudi na primorski avtocesti od Ljubljane proti Vrhniki in na dolenjski avtocesti pred počivališčem Starine proti Ljubljani ter na cestah Lucija – Strunjan, Lesce – Bled v obe smeri in Šmarje – Koper.

Promet je povečan tudi na nekaterih mejnih prehodih. Na Starodu je za voznike osebnih vozil čakalna doba pri vstopu v državo več kot dve uri, na Gruškovju, Dragonji in Sečovljah eno do dve uri, na Obrežju do ene uro, na Jelšanah in Sočergi pa do 30 minut. Na Gruškovju, Jelšanah in Starodu osebna vozila za izstop iz države čakajo do 30 minut.

Vozniki tovornih vozil na mejnem prehodu Gruškovje za vstop v državo čakajo eno uro in pol, vozniki avtobusov na Obrežju pa za vstop čakajo do 30 minut.

Na ljubljanski severni obvoznici potekajo dela med Zadobrovo in Tomačevim.

Cesta Podsreda – Brestanica bo pri Podsredi zaprta do 20. avgusta. Obvoz je urejen na relaciji Podsreda – Bistrica ob Sotli – Bizeljsko – Brežice – Krško – Brestanica in obratno.

V Ormožu bo do 20. avgusta zaprta Opekarniška cesta. Obvoz za osebna vozila je preko naselja Pušenci, za tovorna pa preko Ormoža.

Cesta Hrib – Trava – Podplanina bo zaprta pri Travniku predvidoma do 28. marca 2023.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

Source
STA
Back to top button