Radio Slovenija: Edina kandidatka za generalno direktorico Fursa Nunčičeva umaknila kandidaturo

Edina prijavljena za položaj generalne direktorice Finančne uprave RS (Furs), sedanja v. d. generalne direktorice Irena Nunčič, je umaknila kandidaturo, je danes poročal Radio Slovenija. Vlada bo morala razpis ponoviti in znova imenovati v. d. generalnega direktorja, saj Nunčičevi mandat poteče konec meseca.

Na Fursu so pred dnevi za STA povedali, da je na javni natečaj za generalnega direktorja do roka 26. januarja pripela ena prijava. Sledilo je preverjanje izpolnjevanja pogojev, naslednji korak pa naj bi bil razgovor, na katerem bi posebna natečajna komisija primernost kandidata oz. kandidatke na podlagi sprejetih standardov strokovne usposobljenosti.

Generalnega direktorja Fursa sicer imenuje vlada na predlog pristojnega ministra.

Furs trenutno, po predčasni razrešitvi Petra Jenka, kot v. d. generalne direktorice od 1. septembra vodi Nunčičeva, prej državna sekretarka na ministrstvu za finance. Položaj lahko zaseda največ šest mesecev oziroma najdlje do 28. februarja letos.

Vlada je Jenka s položaja generalnega direktorja Fursa razrešila predčasno, in sicer konec avgusta lani na dopisni seji, tako da je petletni mandat končal po devetih mesecih.

Source
STA
Back to top button