AktualnoSlovenija

Programski svet RTVS danes o soglasju k imenovanju v. d. direktorja TV Slovenija

Na seji se bo danes sestal programski svet RTV Slovenija, ki bo med drugim odločal o soglasju k imenovanju v. d. direktorja TV Slovenija po tistem, ko je generalni direktor Andrej Grah Whatmough s tega mesta razrešil Natalijo Gorščak.

Dnevni red za danes sklicane seje programskega sveta med drugim predvideva obravnavo kadrovskih zadev, obravnavo poročila o realizaciji programsko produkcijskega načrta v obdobju januar-junij ter poročila varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev za mesec junij-avgust.

Programski svetniki bi lahko obravnavali tudi tožbo, ki jo je Gorščakova vložila na delovno in socialno sodišče zaradi njene razrešitve s položaja direktorice TV Slovenija. V tožbi Grahu Whatmoughu očita, da jo je razrešil s položaja, še preden je pridobil soglasje programskega sveta RTV Slovenija, in da ji ni omogočil zagovora.

V tožbi je podala tudi predlog, naj sodišče do končne odločitve zadrži razrešitev, čemur pa sodišče ni ugodilo. Ocenilo je, da Grahu Whatmoughu pri razrešitvi ni bilo treba čakati na soglasje programskega sveta, saj mu zakon omogoča, da direktorico razreši tudi brez njega, če se programski svet o predlogu za razrešitev ne izreče v 15 dneh, kar se je v tem primeru tudi zgodilo. Ugotovilo je tudi, da ji je generalni direktor pred razrešitvijo omogočil zagovor.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button