SlovenijaGospodarstvo

Prihodnje leto predviden začetek gradnje kolesarske povezave skozi Hudo luknjo

Začetek gradnje kolesarske povezave med Mislinjo in Velenjem skozi Hudo luknjo je predviden v letu 2022, zaključek pa do konca leta 2023, so za STA pojasnili na direkciji za infrastrukturo, ki je objavila javno naročilo za gradnjo te dolgo pričakovane kolesarske povezave. Rok za oddajo ponudb je 16. avgust do 11. ure.

Merilo za izbiro najugodnejše ponudbe za gradnjo kolesarske povezave, ki bo večinoma potekala po opuščeni železniški progi, je najnižja ponudbena cena, je razvidno iz objavljenega javnega naročila.

Odsek kolesarske poti, ki je predmet javnega naročila, je del državne kolesarske povezave Holmec-Dravograd-Slovenj Gradec-Velenje-Celje in bo potekal od Sela pri Velenju do Gornjega Doliča.

Skupna dolžina predmetnega odseka kolesarske poti je 9,4 kilometra, na poti pa bodo štirje predori in dve galeriji, poteka pa tudi prek štirih mostov in štirih nadvozov. Ob kolesarski poti bodo zgrajena tri počivališča.

Novi odsek kolesarske poti se bo na Koroškem, v Gornjem Doliču, navezal na obstoječo kolesarsko povezavo Gornji Dolič-Mislinja-Slovenj Gradec-Otiški vrh, ki je v javnosti poznana pod imenom Štrekna.

Z izgradnjo tega dolgo pričakovanega odseka kolesarske povezave med Mislinjo in Velenjem se bo izboljšala prometna varnost, na direkciji za infrastrukturo pa pomen naložbe vidijo tudi v prispevku k razvoju turistične dejavnosti in tudi v multiplikativnih učinkih javnih naložb v infrastrukturo.

Javno naročilo je bilo objavljeno v začetku julija, eden od interesentov za gradnjo pa je že zaprosil za vsaj dvotedensko podaljšanje roka za oddajo ponudb, glede na to, da je javno naročilo objavljeno sredi sezone koriščenja letnih dopustov in glede na to, da gre za obsežno zadevo. A so z direkcije odgovorili, da naročnik roka za oddajo ponudb, ki je torej 16. avgust do 11. ure, ne bo podaljšal, je razvidno iz javne objave.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button