AktualnoSlovenijaGospodarstvo

Predstavniki gostinstva in turizma v pričakovanju konkretnega predloga za pomoč panogi

Predstavniki gostinstva in turizma pozdravljajo namero gospodarskega ministrstva za pomoči panogi in v teh dneh na svojih mizah pričakujejo konkreten predlog. “Vsebine tako še ne moremo komentirati,” so povedali.

“Veseli nas, da se je pristojno ministrstvo odzvalo na naše dolgotrajne predloge po posebni obravnavi turizma kot najbolj ogrožene panoge, ki ji je bilo poslovanje v obdobju zadnjih 13 mesecev prepovedano kar osem mesecev. Pozdravljamo tudi to, da bo interventni zakon po napovedih sprejet v kratkem,” je za STA dejal direktor Turistično gostinske zbornice Slovenije Fedja Pobegajlo.

Vsebine zakona pa sedaj še ne more komentirati, saj je, kot je dodal, še v fazi usklajevanja. “Kaže pa, da bodo med prejemnike pomoči vključeni vsi segmenti turizma, kar je bila ena izmed naših glavnih zahtev,” je poudaril po ponedeljkovi napovedi ministrstva o pomoči, pri kateri so izpostavili enkratno pomoč za zagon poslovanja in subvencioniranje regresa.

Predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Blaž Cvar je za STA izrazil zadovoljstvo, saj da gredo napovedi ministrstva “v pravi smeri”. A danes oz. v sredo pričakujejo konkreten predlog zakona, ki bo razkril vse podrobnosti in morebitne omejitve. Pri pripravi predlogov so ves čas sodelovali, zato upa, da bo bodo ti povzemali vse poglavitne rešitve, je dodal.

Source
STA
Back to top button