Predsedstvo SD danes o aktualno političnih temah in pripravah na parlamentarne volitve

Predsedstvo SD je na današnji seji med drugim razpravljalo o pripravah stranke na letošnje volitve v DZ in aktualnih političnih temah. Kot je po seji dejala predsednica SD Tanja Fajon, jih čaka še mesec intenzivne razprave o programu stranke, 26. februarja pa ga bodo tudi v končni podobi predstavili na programski konferenci stranke.

 

 

Glavne prioritete stranke bodo po besedah Fajonove javno kakovostno zdravstvo, visoko kakovostno in produktivno gospodarstvo z visoko dodano vrednostjo za vse, pravna država, demokracija in svobodni mediji. Ob tem je pozdravila tudi jasno oblikovane zahteve, ki jih je pripravila civilna družba in jih bodo v stranki v prihodnjem mesecu na podlagi pogovorov s predstavniki civilne družbe in opravljenih analiz tudi vključili v svoj program.

Ob tem je še poudarila, da se bodo v SD zavzemali za gospodarstvo, ki bo temeljilo na inovativnosti, boljših delovnih mestih in enakih pogojih. “Potrebujemo močno, uspešno, zdravo gospodarsko družbo,” je dejala Fajonova. Predsedstvo SD je namreč na današnji seji za novega predsednika strokovnega sveta SD za gospodarstvo izvolilo Sandija Češka, ki je po besedah Fajonove uspešen gospodarstvenik, ki zagovarja etično ekonomijo.

Fajonova je hkrati prepričana, da ima SD jasno vizijo ter da so pripravljeni Slovenijo popeljati med zmagovalke v svetu. Ob tem je znova poudarila, da bodo aprilske državnozborske volitve referendum, plebiscit, na katerem bodo ljudje odločali, kakšno Slovenijo si želijo. V stranki sicer trenutno zaključujejo tudi s sestavljanjem kandidatne liste, ki jo bodo predstavili, ko bo ta tudi uradno potrjena.

Kot je še pojasnila Fajonova, pa so predsedniki strank KUL danes na nekdanjega predsednika uprave GEN-I Roberta Goloba, ki naj bi v sredo prevzel vodstvo stranke Z.Dej, naslovili pismo in ga povabili, da se jim prihodnji torek pridruži na rednem tedenskem sestanku koalicije KUL. Odgovora za zdaj po besedah Fajonove še niso prejeli, a kot je poudarila, vabijo k povezovanju vse, ki razmišljajo, da Slovenija potrebuje velike spremembe in nov začetek. Prepričana je namreč, da sta pred Slovenijo dva velika izziva, in sicer zamenjava vlade ter boljše upravljanje z državo.

Source
STA
Back to top button