Predsednik Pahor v Trzinu odkril spominsko obeležje padlemu v osamosvojitveni vojni Peperku

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil občinske proslave ob 30-letnici samostojnosti Slovenije ter ob 30. obletnici bitke v Trzinu in vojne za Slovenijo.
Ob tej priložnosti je odkril spominsko obeležje Edvardu Peperku, v Trzinu padlemu pripadniku Teritorialne obrambe v vojni za Slovenijo.

Predsednik republike je v svojem nagovoru poudaril, da je tedanja enotnost ljudstva vrednostno središče naše nacije in spoznanje ter dokaz, da smo sposobni velikih dejanj, če delamo skupaj, če gradimo na tistem, kar nam je skupno, če znamo premoščati razlike, običajne za demokratično družbo, in imamo visoke cilje. To po predsednikovih besedah daje uteho in navdih za našo prihodnost, so sporočili iz urada predsednika republike.

“Naši otroci in njih otroci imajo svojo državo – imajo svojo domovino, ki ima mesto v mednarodni skupnosti. Je ugledna, ima izjemne možnosti za razvoj in vsem daje možnosti, da razvijamo svoje talente,” je dejal. Ocenil je še, da Slovenke in Slovenci, državljanke in državljani, vsled izkušnje, ki smo jo imeli z osamosvajanjem in ustanovitvijo svoje države, na prihajajoče spremembe ne gledamo s strahom, marveč z velikim upanjem.

Župan Trzina Peter Ložar se je padlega Peperka spomnil z besedami, da “je bil eden izmed nas, ki je imel rad domovino in je za njeno samostojnost dal življenje, zato je prav, da se danes, po treh desetletjih, simbolno vrne med nas. Slavnostni govornik na današnji občinski proslavi ob 30-letnici samostojnosti Slovenije ter ob 30. obletnici bitke v Trzinu in vojne za Slovenijo je bil predsednik vlade Janez Janša, so še sporočili iz Pahorjevega urada.

Source
STA
Back to top button