Pred pristojnimi odbori EP o prioritetah predsedovanja danes štirje ministri

Pred pristojnimi odbori Evropskega parlamenta v Bruslju bodo prednostne naloge v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU danes predstavili štirje ministri, med njimi tudi minister za zdravje Janez Poklukar, ki bo nagovoril člane odbora za javno zdravje. Gre za prvi niz predstavitev pred parlamentarnimi odbori, ki se bodo nadaljevale do četrtka.

Minister Poklukar bo članom pristojnega odbora prednostne naloge na svojem področju predstavil kot prvi izmed četverice. Člane odbora bo nagovoril prek video povezave v dopoldanskem delu.

Popoldne bosta pred odborom za notranji trg, varstvo potrošnikov in konkurence nastopila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Minister za kmetijstvo Jože Podgoršek bo v tem času virtualno nagovoril člane odbora za ribištvo.

Predstavitve pred odbori Evropskega parlamenta, ki potekajo tradicionalno po prevzemu predsedovanja, se bodo nadaljevale tudi v torek, sredo in četrtek. V torek se bo različnim odborom predstavilo kar osem slovenskih ministrov.

Predstavitve na odborih so pomembne za sodelovanje z Evropskim parlamentom, še posebej pri sprejemanju zakonodajnih dokumentov, ki jih Svet EU in parlament sprejemata v postopku soodločanja. Slovenski ministri so namreč ob prevzemu predsedovanja Slovenije prevzeli predsedovanje posameznim sestavam Sveta EU.

Source
STA
Back to top button