Pred izvršnim odborom DeSUS program za prihajajoče državnozborske volitve

Izvršni odbor (IO) DeSUS bo danes obravnaval program, s katerim bo stranka nastopila na državnozborskih volitvah. Predsednik DeSUS Ljubo Jasnič bo IO poročal tudi o “aktualnih političnih stvareh”, med drugim jih bo seznanil s pogovori, ki jih je o morebitnem povezovanju opravil s posameznimi strankami, je za STA dejal Jasnič.

 

 

Odločitev v zvezi z morebitnim povezovanjem naj IO danes po Jasničevih besedah ne bi sprejemal. Svet stranke je sicer na decembrski seji sprejel sklep, s katerim je Jasniča pooblastil za pogovore o morebitnem sodelovanju na volitvah z drugimi političnimi strankami.

Jasnič je takrat največ možnosti za povezovanju videl z nepovezanimi poslanci, ob koncu lanskega leta je v ta nabor dodal še SD. Ob tem je še poudaril, da so ključnega pomena za sodelovanje enaki temelji programov. Jasnič pa je za STA danes navedel, da se je pogovarjal z vsemi, ki so za to izkazali interes. Posameznih strank, s katerimi je opravil pogovore, sicer ni želel razkriti.

V ospredju zasedanja IO DeSUS bo tako po pričakovanjih predvsem volilni program stranke, ki ga je v ponedeljek že sprejel strateško-programski svet DeSUS. Najpomembnejše programske cilje so v stranki strnili v šest točk, v katerih obljubljajo, da se bodo v naslednjem mandatu zavzemali za pokojnine, varno in dostojno starost, javno in dostopno zdravstvo, uveljavljanje temeljev dolgožive družbe, spoštovanje demokratične ustavne ureditve, ohranitev zdravega okolja in zeleni razvoj ter za pravičnost, solidarnost in spoštljivost vseh deležnikov v družbi.

Predvidoma sredi februarja, ko bo zaključena tudi kandidatna lista stranke za parlamentarne volitve, pa bo sklican še svet stranke, je še napovedal Jasnič.

Source
STA
Back to top button