Požar v podjetju Treves večinoma omejili

Obsežen požar v podjetju Treves iz Biča v Občini Trebnje, ki je v večinski francoski lasti, so gasilci večinoma omejili, žarišča požara naj bi pogasili predvidoma do poldneva, je za STA povedal namestnik poveljnika trebanjskih gasilcev Blaž Vozel. Po prvih podatkih gmotna škoda presega milijon evrov, je poročal Radio Slovenija.

 

Na terenu so gasilci Gasilske zveze Trebnje in druge službe. Po Vozlovih podatkih je požar zajel proizvodne in pisarniške prostore tovarne notranje opreme za vozila, koliko je pogorelo, pa je za zdaj težko oceniti.

Po podatkih Policijske uprave Novo mesto se bodo ugotavljanja vzrokov za požar lotili, ko bo stanje na požarišču to dovoljevalo. Sicer pa je policija na terenu in je sodelovala pri evakuaciji ljudi ter zavarovanju območja, so povedali za STA.

Po podatkih novomeške izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje je zagorelo davi nekaj po tretji uri. Aktivirali so celotno trebanjsko gasilsko zvezo. Na kraju je približno 60 gasilcev. Požar je zajel celoten objekt, del proizvodnje in pisarniških prostorov je pogorelo.

Na tem delu je prišlo tudi do zrušitve strehe. Ogrožen je bil tudi plinohram, ki so ga gasilci uspešno zavarovali. Zaradi požara in dima so evakuirali bližnje prebivalce.

Na kraju požara so policija, inšpektor za okolje in prostor ter inšpektor za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Civilna zaščita občine Trebnje je gasilce oskrbela z vodo. Dežurni delavci Komunale Trebnje so dostavili vreče peska za posip poledenelega cestišča. Za pomoč so aktivirali tudi prostovoljna gasilska društva Mirna, Šentrupert in Mokronog. Intervencija še poteka, so še zapisali.

Podjetje Treves na Biču so sicer ustanovili leta 2005. Njegov ustanovitelj je globalno uspešno podjetja Treves iz Francije, ki je v večinski družinski lasti in so ga ustanovili leta 1836. To kot ključni partner sodeluje v avtomobilski industriji, je globalna družba, ki je specializirana za razvoj, izdelavo in dobavo avtomobilskih sestavnih delov s področja zvočne in termične izolacije.

Source
STA
Back to top button