Slovenija

Pošta z drugo letošnjo serijo znamk

Pošta Slovenije danes izdaja drugo letošnjo serijo poštnih znamk, tokrat v sklopu serij o turizmu, slovenskih izumiteljih in rastlinstvu. Kot so sporočili iz pošte, bodo marca izšle tudi štiri nove priložnostne razglednične dopisnice.

V seriji znamk Turizem bo tokrat predstavljena Dolenjska, ki vabi s sloganom Turizem dobrega počutja. Kot vse znamke te serije bo tudi ta izšla v poli s 25 znamkami.

Pošta bo v sklopu nove serije znamk, imenovane Prvi slovenski izumitelji s patenti, na bloku z eno znamko predstavila Ivana Bajdeta in njegovo klavirsko harfo.

Kot je že stalnica, nadaljujejo tudi s serijo znamk Rastlinstvo, v sklopu katere bodo spet izšle štiri znamke, tokrat z motivi samonikle drevnine. Na treh znamkah, ki bodo izšle v polah s po 25 znamkami, bodo dobrovita, nepravi lovor in snežna kepa, brogovita pa bo predstavljena še na znamki v bloku.

Marca bodo izšle tudi štiri razglednične dopisnice. S prvo bo Pošta Slovenije obeležila 250. obletnico prevoda Nouvega zákona Števana Küzmiča, z drugo pa 70. obletnico ustanovitve Tehniškega muzeja Slovenije.

Ker bo letos minilo 60 let, odkar so bile prvič podeljene bralne značke, bodo tudi to obletnico obeležili z izidom dopisnice, hkrati pa bo izšla še dopisnica, posvečena 100. obletnici ustanovitve Turistovskega kluba Skala.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button