Posodobljen seznam rdečih in zelenih držav za prehajanje meje

Vlada je posodobila seznam t. i. zelenih držav, kateri državljani lahko v Slovenijo vstopijo brez omejitev in karantene. Na ta seznam je uvrstila nekatere administrativne enote Norveške, umikajo se Ferski otoki. Na rdečem seznamu je nekaj sprememb pri administrativnih enotah Francije in Grčije, so sporočili iz Ukoma.

Na zelenem seznamu držav, ozemelj oz. delov držav bodo od sobote tako Grenlandija (Danska), finska administrativna enota Aland ter norveške administrativne enote Rogaland, Nordland, Trondelag in Troms og Finnmark. Pri tretjih državah ni sprememb na zelenem seznamu, so iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom) sporočili po današnji seji vlade.

Na rdečem seznamu držav, katerih državljane velja ob vstopu v Slovenijo karantena, ni sprememb pri tretjih državah. Med državami EU oz. schengenskega območja pa so na tem seznamu Andora, Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, posamezne administrativne enote Danske, Estonija, finska administrativna enota Uusimaa, večina administrativnih enot Francije, vse administrativne enote Grčije razen Južnoegejskih in Jonskih otokov.

Na rdečem seznamu so tudi Hrvaška, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Monako, Nemčija, Nizozemska, nekatere norveške administrativne enote Norveške, Poljska, Portugalska, Romunija, San Marino, Slovaška, vse administrativne enote Španije razen Kanarskih otokov, Švedska, Švica, Vatikan in Združeno kraljestvo, so še sporočili iz Ukoma.

Source
STA
Back to top button